Laitoin noi CV :t että voi vähän seurata mitä on yritetty oppia kursseilla ja mitä ei olla sit kuitenkaan opittu. Sit tähän ajattelin laittaa vähän ylös että mitä ollaan harjoitelut ilman opastusta.

TAMI

Eka vuosi 2006 - 2007 

Sosiaalistaminen  - melkein päivittäinen koirapuistoilu

Siedätysharjoitukset - kadulla siedätys autoihin  ja bussissa matkustamiseen siedätys.

Nää oli tärkeimmät ekan vuoden harjoitukset ja erinomaisesti on Tami siedättynyt bussilla matkustamiseen ja autoihin. Alkukesästä tänä vuonna tuli uusi ongelma; mopojen haukkuminen, mutta nyt syksyn tullessa Tami on niihinkin melko hyvin siedättynyt vaikka saattaa kyllä tehdä yllätyslähtöjä joten varuillaan pitää edelleen olla.

Lenkit ekana vuonna:
Aamulenkki  - lähimetsissä jäljestys (vapaana fleksissä) n. 30 min -  1 tunti
Päivälenkki  - kävelytiejäljestys koirapuistoon (vapaan fleksissä) n 1 km ja takasin ja kerran viikossa pitkä metsälenkki. n 1 - 3 tuntia.
Iltalenkki - kävelytiejäljestys (vapaana fleksissä) n 15 - 30 min
 

2007 - 2008

Seuraamisharjoitukset (sivulle, seuraa) - kadulla ilman kontaktia. Tami hakeutuu itse kävelemään oikean jalan viereen jos kävellään kadulla. Saattaa olla että vähän vielä nuo autot pelottavat sen verran että tuntee siinä turvallisuuttaa ja siksi hakeutuu itse. Sivulle menoa istumaan jollain kurssilla vähän ehdittiin harjoitteleenkin.

Lenkit tokana vuonna:
Aamulenkki: kävelytiejäljestys (vapaana fleksissä) noin 30 min
Päivälenkki : kävelytie ja -metsäjäljestys (vapaana fleksissä) n 1 tunti, muutaman kerran viikossa lyhyt koirapuistoilu
Iltalenkki: Kävelytie + katukävely, ei jäljestys (hihnassa) n. 15  - 30 min.


BLAS

Eka vuosi 2007 - 2008

Eroahdistusharjoitukset - Tamin kanssa osaa nykyään olla, mutta harjoituksia pitää vielä                                                    jatkaa ihan yksin jäädessä.


TAVOITTEET

Eli tuosta nyt huomaa nyt että mentiin Tamin kanssa ekana vuonna pelkästään fleksillä ja tokana vuonna vähän vähennettiin fleksillä kävelyä. Nyt olis tarkoitus siis vielä vähentää fleksilenkkejä jotta saadaan kävely paremmin hallituksi ja Tamin ei tarvi kerätä stressiä liian useista ja pitkistä jäljestyslenkeistä. Eli tarkoitus on että kun opitaan käveleen nätisisti (toivottavasti) sivulla molemmat, ja  silloin ei nuuskita maata eli jäljestetä. Tietysti näilläkin lenkeillä voi vapaa käskyllä päästää koiran väliaikaisesti nuuskimaan, mutta aina vain käskyllä. Tää on nyt suurin muutos Tamin kohdalla.  Ja tosiaan vain kaksi kertaa viikossa fleksilenkit jolloin saa täysin vapaasti mennä (tai siis pitää sillonkin noudattaa täällä ja stop ja tänne käskyjä kuten tähänkin asti). Tarkoitus olis myös että  pääsemme  käymään koirapuistossa  kaksi kertaa viikkossa (kunhan nyt saavat sen  remontoitua ja aukaistua turvallisempana kuin ennnen. Suurin virhe mitä olen tähän mennessä TAmin kanssa on varmaan se että olen antanut sen jäljestää ihan joka ikinen päivä joka varmasti on nostanut sen stressitasoa.


Blasin kohdalla me ei olla oikeestaan harjoiteltu sivulla kävelyä juuri lainkaan (paitsi yhdellä kurssilla ihan vähän) joten se on nyt suurin haaste että poika oppii käveleen nätisti sivulla.
Blasin kohdalla on tavoitteena myös eroahdistuksen poistaminen kokonaan täysin yksin ollessa (uskon että se on mahdolllista).