Blas sitten päätti viimeksi että me ollaan jäljestyskoulussa ei oppimassa hyviä tapoja. Yritettiin harjoitella sivulla seuraamista, mutta aina heti palkkion jälkeen kuono meni maahan. Sirkku ehdotti että kokeilen niin että aina kun kuono menee maahan pysähdyn ja vasta kun ottaa kontaktia liikutaan eteenpäin. Ei onnistunut. Kuono meni heti maahan kun lähdettiin liikkeelle uudestaan. Sitten Sirkku ehdotti että muutan palkitsemistiheyden niin että palkitsen tosi tiheesti niin se ei ehdi laittaa kuonoo maahan. Ja vielä mitä kyllähän se vaan ehti. Sitten kokeiltiin vielä niin että lisäsin kehusanan (Blas on kuulemma tosi perso kehusanalle eikä ihme koska olen sen sille opettanut) ja kehuin jatkuvalla syötöllä, mutta silti se kuono vaan meni maahan.

Mun teoria on että siinä harjoittelupaikassa on liikaa pudonnut makupaloja maahan ja Blas sit niitä yritti sieltä löytää ei se riistaakaan ihan varmasti sieltä hakenut (oltiin siis asfaltilla). Ihana namimatto ja oli paljon kivempi itse hakea "karkit" kun ottaa valmiiksi tarjottuna. Ens kerraks täytyy varmaan ottaa jotain nakkeja mukaan, kun kerran Frolic tai kuivattu maksakaan ei vienyt huomiota hakuhommasta.

Luoksetulo oli jo paljon varmempi kuin viimekerralla kun kutsuin TULE sanalla.

Istumista harjoiteltiin ulkona ja kyllähän Blas jo istuu, mutta se pyrstö aika nopeesti sit nousee ylös. Huomattiin että Blas on liian kaukana minusta ja siksi en ehdi sitä tarpeeksi nopeesti ja tiheesti palkitseen kun se menee istuun. Eli otin muutaman askelen Blasiin päin kun se oli istunut, mutta se näkyi peruuttavan jostain syystä aluksi. Eli kovasti tarvii vielä tuo istuminen harjoittelua että saadaan se pyrstö pysyyn maassa pidemmän aikaa. 

Kotiharjoitukset

Ajattelin keskittyä nyt tämän viikon Blasin eroahdistusharjoituksiin kun tuo seuraaminen sujuu meidän takapihalla jo jotensakin (siellä kun ei ole niitä ihania makupaloja maassa). Harjoitellahan sitäkin vielä kovasti tarvii mutta ei viitsi nyt liikaa jauhaa samaa ettei Blas kyllästy (Sirkun neuvo).

Olis niin kiva kun vois jättää Blasin joskus yksin kotiin ja voitais mennä Tamin kanssa koirakouluun joku kerta (Sirkku sano että voisin ottaa sen kokeeks mukaan joku kerta). Eroahdistusharjoitukset ovat alkaneet tuottamaan tulosta kun tajusin että Blas pitää päästää rappuun asti oven aukaisun jälkeen Pelkkkä oven aukaisu niin että se ei päässyt rappuun ei selvästi ollut tarpeeksi hyvä palkkio. Nyt on jo muutamia minuutteja hiljaa kun seisotaan Tamin kanssa rapussa. Eilen yritettiin ekan kerran lähteä hissillä alas ja eka kerta meni ok mutta tokalla kerralla poika hermostu. Eli jatketaan nyt sit ensin oven takana oleskelua muutamasta minuuttista vähän pidempään aikaan ennen kun lähdetään  hissillä ajeleen alas ja takas.