Ajattelin että alan nyt painottaan sekä Tamin että Blasin kohdalla harjoituksia ulkona sisäharjoitusten sijaan. Yritetään tehdä ulkoharjoitukset joka päivä yhteislenkin jälkeen niin että joka toinen päivä pääsee Tami ja joka toinen Blas harjoituksiin pihalle.

Eilen aloitetiin Blasin kanssa harjoittelemalla istumaan menoa ulkona. Ei meinannut poika istua ja aloitettiin sitten ihan rapusta. Eli siellä Blas meni heti istuun, jonka jälkeen avasin alaoven ja mentiin rapun eteen. Jonkin aikaa kesti että Blas sitten istui ja siirryttiin vähän kauammaksi ovesta. Paljon joutu Blas käyttään aivosolujaan, mutta lopulta se istui viitisen kertaa peräkkäin noin viisi metriä ulko-ovesta Huh, no jatketaan huomenna ja katsotaan jäikö päähän mitään :)

Tänään oli tarkoitus mennä Tamin kanssa ulos mutta jäätiin koti-oven taakse rappuun  tekeen ovenaukaisuharjoituksia Blasin kanssa. Piti melkoista meteliä viime torstaina kun lähdetiin vain Tamin kanssa koirakoulun jälkeen lenkille, joten päätin että täytyy aloittaa ulko-oven kanssa  eroahdistusharjoitukset (Tamin kanssa ollessaanhan sillä ei ole mitään hätää). Puolisen minuuttia poika on hiljaa, mutta sitten hermostuu. Eli jatketaan näitäkin harjoituksia.

Fleksin kanssa mentäessä siis meillä on seuraava sanasto... :

STOP  = pitää pysähtyä (toimii molemilla hyvin, erityisesti aina ennen jos pitää tie ylittää)

VAPAA tarkoittaa että saa mennä koko fleksin mitan mihin haluaa (toimii Tamilla hyvin, Blas  ei niin kovin halua lähteä pinkomaan vapauteen kun Tami)

MENNÄÄN että pitää kävellä lähellä edessä tai sivulla vetämättä,  yleensä aina stop sanan jälkeen (toimii TAmilla hyvin, Blasin kanssa pitää vielä harjoitella)

Tänään tajusin että en ole antanut tarpeeksi VAPAA sanan jälkeen tuota MENNään pyyntöä, mistä koira tietäisi että nyt vapaus loppui. Vitsi että oli kiva mennä tänään lenkki kun Tami tajus heti mistä on kyse kun VAPAA sanan jälkeen sanoin MENNÄÄN. Se heti lopetti vetämisen ja tuli lähelle). Sit tehtiin sitä pysähtymisharjoitusta aina jos fleksi kiristy.

TÄÄLLÄ tarkoittaa että kun koira on VAPAANA (Fleksin koko pituus) pitää tulla takaisin päin ja sit pääsee heti eteenpäin tai toiseen suuntaan (toimii molemmilla hyvin tämä). TÄÄLLÄ ei ole siis sama kuin luoksetulo.

TULE on luoksetulo, jota olen aivan liian vähän käyttänyt fleksin kanssa ulkoillessa.

Tamia on tosi vaikee saada luokse TULE sanalla, mutta siihen toimii tuo TÄÄLLÄ sana kun se tietää että sen ei tarvi tulla minun luokse asti.  Blas taas tulee hyvin myös tuolla TULE sanalla fleksissä, kun tietää että saa namin. Eli Blasin kanssa tosiaan aloitan nyt käyttään enemmän tuota TULE pyyntöä fleksissä, että se jää paremmin päähän. 

Eli nämä fleksisanastot ja käytänteet on täytynyt tehdä koska Tamia ei voi koskaan päästää vapaana juokseen muuta kun koirapuistoon ja sielläkään se ei oikeen enää viihdy, joten sillä ainoo vapaus tulee siis täyden fleksin mitan kanssa (mistä se todella nauttii). Tästä huolimatta harjoitellaan edelleen remmihihna kävelyitä, koska ne selvästi rauhoittaa Tamia kun se tietää että nyt ei pääse sit vapaana rällästään ollenkaan. Ja tähtäimessä siis edelleen se että molemmat kävelee MENNÄÄN sanalla nätisti vetämättä ja SEURAA sanalla tulevat sivulle.