Eilen harjoiteltiin kosketusalustan merkkaamista. Eli aina kun Blas vahingossa kosketti maassa olevaa alustaa se sai palkkion (hyvä + nakinpala).  Kyllähän niitä vahinkoja tuli aika monta mutta ei poika kyllä näyttänyt ymmärtävän että mistä on kyse eli vahingoiksi kaikki merkkaamiset vielä jäivät eikä tarkoituksellisiksi kuten olisi tarkoitus. Tää on kiva harjoitus koska sitä voi tehdä myös kotona ja ajattelinkin jatkaa harjoitusta kotona josko poika lopulta hiffaisi mistä on kyse. Eli kosketusalustan idea on että kun koira oppii että joku sana tarkoittaa paikkaa missä alusta on, se menee sinne paikkaan (istumaan tai makaamaan) aina sanan kuultuuaan. Esim. alustan nimi  OMA ja alustan paikkana eteinen. Hmm me voitais kokeille opettaa molemmille vaikka mene sängylle.

Kullanarvoinen Sirkun neuvo, jota en ole tullut ajattelleeksi (taas kerran) oli se kuinka useampaa koiraa voi kouluttaa samanaikaisesti. Minä kun olen luullut että se ei ole mahdollista, mutta Sirkku kertoi että miten delfiinejä opetetaan laumasssa. Idea on siis se että jokaisella delfiinillä on oma palkko(pilli)äänimerkki.  Jee nyt me aletaan treenaan niin että Blasilla on hyvä -sana palkkiona ja Tamilla se vois olla vaikka naksutin. Aamulenkillä mietin että voisko sen naksuttimen liimata pikaliimalla fleksiin kiinni niin olis helpompi käyttää. Eli sit kun Tami oppii alustan avulla että OMA tarkoittaa sitä että sen pitää mennä sänkyyn lepäämään niin sit voin samassa tilassa opettaa Blasia (tai en tiedä onnistuuko jos Tami tulee sittenkin hakeen namia itselleen). No kokeillaan.

Eroahdistuksharjoituksia jatketaan edelleen Blasin kanssa. Ajattelin ostaa Dappin siihen vaiheeseen kun Blasin pitäisi olla yli 10 minuuttia yksin. Epäilen (vanhan kokemuksen perusteella) että sitä alkaa pitkät ajat  stressaan, vaikka nyt menee hyvin (100 % onnistusmisprosentilla) 3-5 minuuttiin.