Jo kaksi edellistä kertaa olen joutunut Blasia kovasti houkuttelemaan tunnille lähtöön tai itseasiassa melkein vetänyt sen lopulta pysäkille. Niin kävi myös tällä kertaa. Poika pani jarrut kunnolla päälle eikä suostunut tulemaan pysäkille vaikka ajattelin että kun viimeksi oli niin kivaa (juoksivat lumessa innoissaan) niin nyt se olisi halunnut tulla mielellään. Perille päästyämme alkoi sataa vettä joka muuttui jäähilesateeksi. Siinä sitten harjottelimme seuraamista ja pysähtelyä eikä Blas itse harjoittelun aikana näyttänyt yhtään kärsivältä, mutta sitten kun taas päästiin pysäkille niin poika alkoi täristä. Vaihdoin sille kuivan takin mutta siitä huolimatta tärisi kylmyyttään. Otin pohjan syliin ja yritin vielä lämmittää omalla ruumiinlämmölläni, mutta vieläkin poika tärisi, vaikka vähän tärinä onneksi helpotti. Jouduimme odottamaan melkein puoli tuntia bussia.

Bussissa otin Blasin myös syliin istumaan kun se tuntuu alkaneen bussimatkojakin aristeleen, mitä ei tehnyt koskaan aiemmin vaan ihan rentona matkusti aina ennen. Sylissä tuntui että oli vähän tyytyväisempi.

Eli jouduimme nyt sitten keskeyttämään tämän kurssin, koska tajusin että Blasille on kehittymässä bussimatka ja pysäkillä seisomispelko tai jos ei pelko niin ainakin se kokee ne niin epämiellyttävinä että en halunnut enää ottaa sitä riskiä että poika alkaisi yhdistämään kaiken ikävän aina uuden oppimiseen. Olisi ollut eri tilanne jos koulutus olisi tapahtunut sisätiloissa. Ikävältähän keskeyttäminen tuntuu (olisi ollut vielä reilut kaksi kuukautta jäljellä) mutta nyt vaan toivon että Blas toipuu noista ikävistä kokemuksista ja aloitetaan sitten taas paremmilla säillä uudestaan treenit.

Suurkiitos täytyy sanoa Sirkulle että jaksoi ikävistä ilmoista huolimatta meitä ja muita opettaa innostuneesti. Ainakin Blas oppi tosi hyvin seuraamaan kontaktissa ja sivulletulokin alkoi parantua. Sen lisäksi saimme tuhansia kultaakin arvokkaampia neuvoja Sirkulta tuntien aikana ja sähköpostitse. Plussaa tuli tosiaan tämän kurssin sähköpostituesta, joka oli saatavilla 24/7. Kysymyksiä tulikin lähetettyä paljon ja aina niihin tuli asiantunteva vastaus.
Että voin kyllä sydämmellisesti suositella KOirakoulu Visiota. Toivottavasti he ensi talveksi saavat sisätilat harjoittelua varten jotteivät koirat ja ohjaajat enää joudu tuiskeessa ja  viimassa harjoittelmaan.

Katsotaan jos jatkan tähän edelleen meidän eroahdistusharjoituksia Blasin kanssa jotka ovat nyt olleet katkolla myös. Nekin ajattelin aloittaa vasta lämpimimpien ilmojen tultua että voidaan piipahtaa TAmin kanssa useasti aina ulkona (nyt se on niin vaivalloista kaiken pukemisen kanssa).

Lisäys: tämä oli 13. tunti, koska olin unohtanut edellisestä 12. kerrasta kirjoittaa. Eli silloin olimme ekaa kertaa uudessa koulutuspaikassa. Koulutuspaikkaa jouduttiin vaihtamaan koska Oulunkylän parkkipaikka alkoi käydä liian vaaralliseksi kun siellä kaahasi nuoriso illalla autoilla ja meidän olis pitänyt siinä keskellä sitten harjoitella.