Aloitettiin Blasin kanssa kontaktiharjoitukset kotona. Kovasti Blasin katse vielä harhailee namikäteen. Harjoitellaan naksun kanssa jotta saatais palkkio osuun ihan oikeeseen hetkeen. Kun panin palkkiot pöydälle enkä pitänyt nyrkissä niin Blas vähän kauemmin jaksoi pitää kontaktia.

Olen kirjoittanut kurssinvetäjälle jo kilometrikaupalla tekstiä ja kysymyksiä. Aivan mahtava juttu että kurssiin kuuluu 100 % sähköpostituki (ja puhelin) koko puolen vuoden ajan. Kyselin että voisinko ottaa Taminkin jotenkin mukaan harjoituksiin kotona harjoitellessa ja kyllähän se käy, mutta kaikki harjoitukset pitää tehdä erikseen. Kotona jos harjoittelee niin pitää panna toinen koira toiseen huoneeseen harjoitusten ajaksi ja ulkona pitää samoin harjoitella erikseen. Eli jos haluaa nyt iskee kaks hyttystä kerralla niin pitää tehdä tuplasti töitä. Valtavasti vaatii itsekuria että jaksaa lenkittää kaksi kertaa ja tehdä harjoitukset kaksi kertaa peräkkäin, mutta olen nyt sitoutunut tähän kurssiin täysillä ja kannattaahan noi molemmat opettaa samaan aikaan jotta ne on sit yhtäaikaa hyvätapaisia jos nyt sinne asti päästää.

Hyvätapaisuuden lisäksi meillä on tavoitteena Blasin eroahdistuksen selättäminen.
 Se ei kuulu kurssin sisältöön mutta ajatelin että samalla kun tehdään noita harjoituksia eri huoneissa ja ulkona TAmin kanssa niin siinä tulee samalla Blasille hyvää yksinoloharjoittelua. Eilen harjoiteltiin TAmin kanssa eri huoneessa ja Blas jäi yksin oven toiselle puolelle. Äänähdystäkään ei kuulunut vaikka oltiin n. 5 minuuttia pois joten ei tuo enää kauheen paha eroahdistus ole. Vaikkain torstaina kun tultiin Blasin kanssa illalla koirakoulusta ja mentiin vain TAmin kanssa iltapissalle  Blasin jäädessä yksin, kotoa kyllä kuului melkoine mekastus eli kotiin yksin jääminen on sille vielä liikaa vaikka oven taakse se jo jää hyvin.

Kurssin tavoitteet ovat muuten tälläiset:
Opitaan oppimaan Pidetään kontakti Käyttäydytään hihnassa Harjoitellaan häiriön alla Harjoitellaan ohittamista (Katso myös Ohituskoulu) Harjoitellaan hallintaa Totutellaan käsittelyyn
Tamin kanssa aloitetaan nyt heti harjoteilla kouluttajan neuvoista kävelyä hihnassa. Eli jätetään nyt fleksi päivälenkeiltä pois. Kerran tai kaksi kertaa viikossa tehdään fleksimetsälenkit jolloin Tami pääsee vapaasti nuuskimaan/jäljestään, mutta muutoin yritetään nyt opetella niin että kävellään lyhyessä hihnassa. Uskon että tämä rauhoittaa Tamia kun ei tarvi joka päivä jäljestää. Tähän astihan me ollaan Tamin kanssa menty kaikki iltalenkit hihnalla ja yritetty mennä niin ettei pääse nuuskiin mutta sekin on nyt jotenkin karannut käsistä kun se vaan löytää noita hajuja eli sen takia nyt laajennetaan fleksittömät lenkit myös päiväkävelyihin.