Meillä sit jäi viime viikon tunti väliin kun Blas taas alko käyttäytyyn jotenkin kummasti juuri ennen tunnille lähtöä. Oksensi, vähän tärisi ja siristeli silmiään kuten tekee kun on jotain kipua. Lepäiltiin ilta ja seuraavana päivän oli sit ripulikakatkin tullut. Epäilen että johtu siitä kun olen nyt yrittänyt barfata molempien kanssa oikeaoppisesti eli kaikki liha raakana ja vihanneksia  eikä  yhtään puuroa eikä kuivamuonaa. Annoin sit kuitenkin pari päivää kuivamuonaa ja vatsa oli taas kunnossa. Nyt olis tarkoitus jälleen kerran miettiä miten me toi ruokailu suunnitellaan.

Kamalan vaikeeta ruokailun miettiminen on, kun ei ole oikeesti olemassa mitään kunnon tutkittua tietoa koirien ruokailusta. Tai onhan noi koiranruokafirmat tehneet tutkimuksia (Petan mukaan tosi kamaliakin koirien hyvinvoinnista piittamattomia), mutta niihin nyt ei oikeen voi luottaa kun firmat yrittävät tietysti selvittää pääasiassa sitä miten sais halvimmalla tehtyä kallista ruokaa myyntii.

Tavoite olis se että ei tarvis antaa kuivamuonaa ollenkaan vaan vois itse miettiä ja valmistaa kaiken. Täysbarffaus ilman viljatuotteita on ehkä vähän liian radikaalia, koska se painottuu niin paljon lihaan ja haluaisin juurikin vähentää lihaa ja lisätä vegaanityyppistä ruokaa (soyaa ja muita proteiinilähteitä). Itse kun en syö lihaa niin olis haluja vähentää lihaa myös koirlle tieytysti niissä rajoissa että siitä ei ole haittaa. Olen kuullut että koirat toisin kuin kissat pärjäävät täysvegaaninakin, mutta sekin on minun mielestä vähän liian radikaalia kun pitäis kuitenkin hampaille ja mielellekin olla sitä purtavaa koiralle. Eilen mietin että voisi kokeilla sellaista ruokaa että olis 50 % lihaa tai muita proteiinilähteitä (soyaa, papuja, puuroistahan saa käsittääkseni myös vähän proteiinia), 30 % puuroja ja 20 % kasviksia. Niin ja vitamiineja pitää lisätä ehdottomasti silloin tällöin koska olen huomannut että selvästi ainakin Tamin turkki alkaa kiiltään vitamiinikuurin aikana. Rustoja ja lihaisia luita voisi olla 2 -3 kertaa viikossa ja raakoja liha/proteiini/kasvisaterioita sit loput.

Blasin eroahdistusharjoituksista:

Poika onkin viisaampi kuin olen luullut. Se nimittäin on alkanut ennakoimaan harjoituksia niin että ei suostu tuleen rapusta sisällä. Eli olen siis virheellisesti tehnyt harjoitukset aina samaan aikaan silloin kun tullaan ulkoa sisällä (koska se on ollut kaikkein helpointa ettei tarvi Tamia pukee). Toinen virhe on tietysti ollut se että olen antanut Blasin kuitenkin ahdistua harjoitusten aikana koska se onneton nyt noin paljon pelkää sisälle menoa. Voi voi eikä me olla vielä edistytty edes niin pitkälle että voisin laittaa oven kunnolla kiinni vaan olen vain laittanut välioven kiinni.

Sirkku neuvoi tekeen harjoitukset aina eri aikaan että Blas ei älykkäänä poikana opi ennakoimaan ja sit tietysti pitää kiinnittää enemmän huomiota siihen että poika ei ehdi ahdistuun eli erittäin lyhyinä harjoitukset tässä vaiheessa. Eilen tehtiin yks harjoitus ennen kun oltiin lähdössä iltapissalenkille ja se tuntui menevän hyvin. Tuplapalkkiona tuli sit se ulos meno Blasille lopuksi. Tänään täytyy tehdä harjoitus sit vaikka tässä illalla niin että ei menneä samalla ulos ettei se taas opi ennakoimaan tuota pissalenkkitilannettakin.

Kokeiltiin myös Blasin kanssa seuraamista meidän takapihalla ja mun mielestä se menee jo aika hyvin vaikka asento ei ole varmaan ihan suora. Toivottavasti poika nyt skarppaa ens kerralla tunnilla että päästään näyttään Sirkulle kuinka hienosti sivulla kävely menee.